Maaltijden

De maaltijden gaan volgens het potluck principe. Een potluck maaltijd is een gezamenlijke maaltijd, waarbij elke deelnemer eten en drinken meebrengt (vaak zelf bereid) en deelt met alle anderen. Het idee is dat je met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd hebt, waarbij het “luck”-element speelt. Het is verrassend om te zien en proeven wat iedereen meegenomen of gemaakt heeft!

De bedoeling is dat je genoeg meeneemt voor jezelf en nog wat extra, zodat er overvloed is voor ons allemaal. En dat je zorgt voor een eigen bord, kom, beker en bestek.

Voor het ontbijt op zondagochtend en de lunch op zaterdag en zondag kun je bijvoorbeeld brood, boter, beleg, yoghurt, muesli, een groentesalade of fruit meenemen.

Voor de zaterdagavond kun je wat te eten en drinken meenemen voor bij de heerlijke maaltijdsoep die de kokkin maakt voor ons (dit zit bij de prijs inbegrepen).  Je kunt bijvoorbeeld broodjes of een salade meenemen.

En verder is het de bedoeling dat je wat lekkers te eten en te drinken meeneemt voor tussendoor en voor ’s avonds.

Het potluck-eten komt op de gezamenlijke potluck tafel te staan, waar iedereen eten kan opscheppen en drinken kan inschenken.

Er zijn een twee-pits-gasstel, koelkast, diepvriezer, waterkoker, koffiezetapparaat en senseo-apparaat aanwezig. En er zijn allerlei keukenbenodigdheden, zoals pannen, e.d.. Afwassen en afdrogen doen we gezamenlijk. Na de maaltijden ook graag al je eten weer opruimen, indien nodig in de koelkast zetten en de keuken weer netjes achterlaten.

De Gaya Gathering zorgt voor gratis koffie, thee, suiker en koffiemelk. En er is diksap voor de kinderen.